WHO: کووید-19 از آزمایشگاه‌ بیرون نیامده است

تیم سازمان بهداشت جهانی می‌گوید تئوری آغاز کووید-19 از آزمایشگاه ووهان چین بسیار بعید است

تیم سازمان بهداشت جهانی که برای بررسی منشأ ویروس کرونا به ووهان چین سفر کرده است، تئوری نشت این ویروس را از آزمایشگاه‌های ووهان در چین رد کرد. آنها گفتند کار تیم، تصویری را که قبل از شروع تحقیقات درباره کووید-19 داشتند به‌طرز چشمگیری تغییر نداد، اما به جزئیات مهمی دست یافتند. آنان گفتند فرضیه انتقال مستقیم از حیوان به انسان نیازمند تحقیقات بیشتر است.

شهروندآنلاین: تیم سازمان بهداشت جهانی که برای بررسی منشأ ویروس کرونا به ووهان چین سفر کرده است، تئوری بیرون آمدن این ویروس را از آزمایشگاه تا حد زیادی رد کرده است و این در حالی است که به تمرکز چین بر امکان انتقال از طریق مواد غذایی منجمد اعتبار می‌دهد.

روز سه‌شنبه در کنفرانس مطبوعاتی طولانی، نمایندگان مأموریت تحقیقاتیِ مشترک WHO و چین خلاصه‌ای از یافته‌های دو هفته‌ای را در این زمینه ارایه دادند.

آنها گفتند که کار تیم، تصویری را که قبل از شروع تحقیقات درباره کووید-19 داشتند به‌طرز چشمگیری تغییر نداد، اما به جزئیات مهمی دست یافتند.

این تیم هیچ شواهدی از گردش گسترده ویروس در ووهان قبل از دسامبر سال 2019 پیدا نکرد و گفت هنوز مشخص نیست که چگونه وارد بازار غذاهای دریایی هوانان شده است، جایی که ویروس در ابتدا شناسایی شده بود.

پیتر بن امبارک، متخصص ایمنی غذایی و بیماری‌های حیوانات WHO و رئیس تیم تحقیق گفت: «این ایده که ویروس از آزمایشگاه ناشی شده است- تئوری محبوب دونالد ترامپ- «بسیار بعید» است و فرضیه‌ای نیست که بگوییم مطالعه بیشتری نیاز دارد.»

آنان افزودند تمام کارهایی که روی ویروس انجام شده است و تلاش برای شناسایی منشأ آن همچنان بر یک منبع طبیعی تأکید دارد.

این تیم گفت که آنها فرضیه‌هایی را برای ورود این ویروس به جمعیت انسانی بررسی کرده‌اند.

پیتر بن امبارک، متخصص ایمنی غذایی و بیماری‌های حیوانات WHO و رئیس تیم تحقیق گفت: «این ایده که ویروس از آزمایشگاه ناشی شده است- تئوری محبوب دونالد ترامپ- «بسیار بعید» است و  فرضیه‌ای نیست که بگوییم مطالعه بیشتری نیاز دارد.»

او گفت که آنها هنگام بازدید از انستیتوی ویروس‌شناسی ووهان، با کارمندان مصاحبه و فرآیندهای ممیزی بهداشتی را بررسی کردند و بسیار بعید است که چیزی بتواند از آن مکان فرار کند.

امبارک گفت فرضیه انتقال مستقیم از حیوان به انسان نیازمند تحقیقات بیشتر است.

با این حال، شناسایی گونه‌ای به‌عنوان منبع طبیعی امکان‌پذیر نبود. تحقیقات تاکنون نشان داده بود که احتمالا منبع ویروس خفاش‌ها یا پانگولین‌ها هستند.

اما پروفسور لیانگ وانیان، رهبر گروه چینی تیم مشترک سازمان جهانی بهداشت و چین گفت که ویروس‌های شناسایی‌شده در این گونه‌ها به اندازه کافی شبیه به Sars Cov 2  نیستند، با این حال، حساسیت راسوها و گربه‌ها به کووید-19 گربه‌سانان را نامزد بالقوه انتقال می‌کند.

تیم تحقیقاتی سازمان بهداشت جهانی چهاردهم ژانویه وارد ووهان چین شد و پس از دو هفته قرنطینه از اماکنی که اولین نشانه‌های ابتلا به ویروس کرونا بروز کرد مثل بازار غذاهای دریایی و موسسه ویروس‌شناسی ووهان، بازدید کردند.

منبع: گاردین

اینجا کلیک کنید.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.