بازگشت آمریکا به برجام باید یکجا، قطعی و قابل راستی‌آزمایی باشد

خطیب‌زاده: خبر تبادل زندانی‌ها میان ایران و آمریکا تأیید نمی‌شود

خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی درباره تبادلات زندانیان میان ایران و آمریکا تصریح کرد: «مسأله زندانی‌ها همواره در دستور کار ایران بوده است؛ جدا از گفت‌وگوها و مسائلی که در برجام دنبال می‌شود همیشه طرح‌ها و ایده‌هایی مطرح بوده است و این گزارش‌ها از منابع آگاه تأیید نمی‌شود.»

شهروندآنلاین: سخنگوی وزارت امورخارجه خبر منتشرشده به نقل از برخی منابع آگاه درباره تبادل زندانی‌ها میان ایران و آمریکا را رد کرد.

سعید خطیب‌زاده در نشست هفتگی خود با خبرنگاران که به صورت مجازی برگزار شد، با بیان اینکه کمیسیون فصلی برجام ادامه نشست‌های خود را داشت که روز شنبه پایان یافت، افزود: «هیأت‌ها برای برخی مشورت‌ها به پایتخت‌ها برگشتند و در حال رایزنی هستند. روز چهارشنبه نیز من در کمیته اطلاعات مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کردم که درباره کارزارهای ضد اطلاعاتی و انحصار در فضای مجازی صحبت کردم. همچنین کمیسیون مشترک برجام روز جمعه کارش را ادامه می‌دهد.»

خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی درباره تبادلات زندانیان میان ایران و آمریکا تصریح کرد: «مسأله زندانی‌ها همواره در دستور کار ایران بوده است؛ جدا از گفت‌وگوها و مسائلی که در برجام دنبال می‌شود همیشه طرح‌ها و ایده‌هایی مطرح بوده است و این گزارش‌ها از منابع آگاه تأیید نمی‌شود.»

او درباره آزادشدن هفت میلیارد دلار از دارایی‌های ایران خاطرنشان کرد: «همه منابع ایران باید یکجا آزاد شوند.»

خطیب‌زاده درباره ارتباط سفرهای ظریف به کشورهای منطقه با مذاکرات وین یادآور شد: «سفر ظریف به منطقه در چارچوب دیپلماسی رمضان بود. او قبلا در این ماه به کشورهای اسلامی دیگر سفر می‌کرد و احتمالا سفرهای دیگری هم خواهد داشت. گفت‌وگو با کشورهای منطقه ربطی به برجام و نیاز به دلیلی ندارد. ما در شرایطی هستیم که بتوانیم با کشورهای دیگر به ترتیبات امنیتی مشترک برسیم. اقدامات آمریکا هم به خودشان ربط دارد.»

این دیپلمات ارشد در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات ایران و عربستان و انجام اقدام جدی برای برقراری رسمی روابط بیان کرد: «تغییر لحن و گفتمان به کاهش تنش‌ها کمک زیادی می‌کند ولی تا به تغییر رفتار منتهی نشود، منجر به نتیجه عملی جدی نخواهد شد. همواره آمادگی گفت‌وگوها در هر سطح و شکلی با همسایگان ازجمله عربستان را داشته و داریم.»

خطیب‌زاده ادامه داد: «فکر می‌کنیم کشورهای منطقه و ملت‌های دو کشور نتیجه و ثمره چنین گفت‌وگوهایی که صلح، ثبات و پیشرفت بیشتر است، خواهند دید. بی‌شک دو کشور تردیدی در این باره ندارند.»

سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به این سوال که مذاکرات وین در چه مرحله‌ای است، یادآور شد: «وزارت خارجه مأموریت‌محور است و این دستگاه براساس مأموریت نهادهای بالادستی اقدام می‌کند. مذاکرات وین نیز در این چارچوب است. اکنون دو متن را به‌ شکل اولیه هم در بحث هسته‌ای و هم تحریم‌ها داریم.»

اجازه فرسایشی‌شدن گفت‌وگوهای برجام را نمی‌دهیم

خطیب‌زاده با بیان اینکه وقتی متون به مرحله نگارش می‌رسد، نیازمند تدقیق و دقت است، عنوان کرد: «براساس دقت جلو می‌رویم. تعجیل نداریم ولی اجازه نمی‌دهیم گفت‌وگوها در چارچوب کمیسیون برجام فرسایشی شود. آنچه مهم است برجام «نه یک کلمه بیش و نه یک کلمه» کم باید اجرایی شود. این مسأله‌ای است که در کمیسیون مشترک مطرح کردیم و در این دو حوزه در حال حرکت هستیم.»

او در پاسخ به سوالی درباره اظهار نظر مقام‌های انگلیسی مبنی بر ادامه گفت‌وگوهای حقوقی برای تبادل نازنین زاغری گفت: «گفت‌وگوهای حقوقی میان دو کشور در جریان نیست. در این باره قوه قضائیه باید اظهار نظر کند. آنچه گفت‌وگو می‌شود، مربوط به مسائل روابط دو کشور است. البته دولت انگلیس درباره مسائل مختلف نظرات خود را مطرح کرده و ما هم نظرات خود را به شکل روشن و شفاف مطرح کردیم.»

سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به پرسشی درباره حضور کشور ثالث در گفت‌وگوهای ایران و عربستان گفت: «اصل خبر قابل تأیید نیست لذا توضیحی در این باره وجود ندارد.»

بازگشت آمریکا به برجام باید یکجا، قطعی و قابل راستی‌آزمایی باشد

خطیب‌زاده درباره اظهارات منتسب به جو بایدن در دیدار با مقامات رژیم صهیونیستی درباره بازگشت طولانی آمریکا به برجام افزود: «درباره صحت و سقم اظهارات مطرح‌شده نمی‌توانم اظهارنظر کنم. سیاست ایران بازگشت همه‌جانبه آمریکا به ذیل تعهدات در قطعنامه 2231 با دقت و کلمه به کلمه است؛ لذا نه عجله داریم و نه وارد بازی فرسایشی می‌شویم.»

او افزود: «آنچه مهم است این است که بازگشت آمریکا باید یکجا، قطعی و قابل راستی‌آزمایی باشد. آنچه تدوین می‌شود، باید همراه با دقت باشد هر وقت متنی وارد مرحله نگارش می‌شود با دقت بیشتری انجام می‌شود.»

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.