آمریکا به دنبال بازگشت دوجانبه به برجام

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا: بازگشت متقابل به تعهدات برجامی به نفع منافع ملی ماست

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری‌اش جدیدترین مواضع دولت این کشور را در قبال تداوم مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین و برخی موضوعات دیگر پیرامون ایران بیان کرد.

شهروند آنلاین: ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری شب گذشته‌اش در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا از جانب رئیس‌جمهوری جدید ایران چیزی درباره مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین شنیده است یا نه، گفت: «ما به وضوح گفته‌ایم اینکه به دنبال تأثیرگذاری برای بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برجام باشیم، تا حد زیادی در راستای منافع ملی ماست. به یک دلیل ساده به نفع ماست و آن این است که یک بازگشت دوجانبه به پایبندی می‌تواند دوباره ایران را تحت سخت‌ترین و سرزده‌ترین بازرسی‌هایی[از تأسیسات هسته‌ای آن] قرار دهد که تاکنون درباره‌شان مذاکره شده. به نفع ماست که مطمئن شویم به‌طور دائمی و قابل راستی‎‌آزمایی از دستیابی ایران به یک سلاح هسته‌ای جلوگیری شده است.»
پرایس افزود: «می‌دانم که دولت جدید در تهران هنوز درحال شکل‌گیری است. آنها باید درباره موضع‌گیری‌شان تصمیم‌گیری کنند، نه‌تنها موضع‌گیری در قبال جامعه جهانی، بلکه به‌ویژه در قبال دیپلماسی لازم برای آزمودن طرحی که می‌توانیم بر اساس آن یک بازگشت دوجانبه به توافق را رقم بزنیم. بنابراین، به خود ایرانی‌ها واگذار می‌کنم که بگویند در این‌باره چه موضعی دارند. شرکا و متحدان ما در گروه ۱+۵ هم آن را به وضوح گفته‌اند.»
او در پاسخ به اینکه آیا واکنشی نسبت به واردات سوخت از ایران به لبنان توسط حزب‌الله دارد یا نه، گفت: «تمام تحریم‌هایی که بر ایران اعمال شده‌اند، پابرجا هستند. این تحریم‌ها درباره نفت خام و مواد نفتی تغییری نکرده‌اند.»

پرایس همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره گزارش‌های موجود درباره اهداف سفر نفتالی بنت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به واشینگتن برای دیدار با جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا و اینکه آیا طبق این گزارش‌ها، برنامه‌ای که بنت می‌خواهد درباره ایران به بایدن ارایه دهد، می‌تواند جایگزینی برای تحولات این چندماه اخیر باشد، توضیح داد: «من این را بر عهده نخست‌وزیر اسراییل می‌گذارم که نظراتی که ممکن است دولت اسراییل داشته باشد را در مورد ایران با رئیس‌جمهوری آمریکا شرح دهد. ولی فکر می‌کنم که ایران یکی از محورهای مذاکرات خواهد بود.»

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.