امداد‌ از آسمان ‌می‌آید/ شروع دوباره/ فهرست «نمی‌شود»‌ها چگونه دور ریخته شد

مرور روزنامه های صبح کشور

روزنامه های امروز به بررسي ایستگاه تخصصی اورژانس هوایی کشور در بوستان ولایت ، تازه‌ترین سریال رسانه ملی با آغاز هفته قوه قضاییه ، بازدید کارشناسان ایران از سد کجکی، فروش نفت ایران به رقم ۶/۱ میلیون بشکه در روز و… پرداخته بودند

به گزارش شهروند آنلاین؛ امروز اخبار مربوط به  سفر وزیر خارجه عربستان سعودی به تهران در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي ایستگاه تخصصی اورژانس هوایی کشور در بوستان ولایت ، تازه‌ترین سریال رسانه ملی با آغاز هفته قوه قضاییه ، بازدید کارشناسان ایران از سد کجکی، فروش نفت ایران به رقم ۶/۱ میلیون بشکه در روز و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛

 

فهرست «نمی‌شود»‌ها چگونه دور ریخته شد

جوان:جمهوری اسلامی یک گذشته بسیار نزدیک داشت که مانند یک گذشته بسیار دور، بسیاری از چیز‌ها «نمی‌شود» و «نمی‌توانیم» و «نمی‌گذارند» بود و بسیاری دیگر از چیز‌ها «همزمان نمی‌شود» بود! همزمان نمی‌شود توافق کرد و روی موشک فلان نوشت، همزمان نمی‌شود به شانگ‌های اضافه شد و در فلان معاهده بین‌المللی نبود. همزمان نمی‌شود غنی‌سازی کرد و پول‌های مسدود‌شده را آزاد کرد و فهرستی طولانی از این نمی‌شود‌ها در روزنامه‌های داخلی و خارجی را با تیتر‌های حق‌به‌جانب و سخنان ظریف و زمخت پر شده بود. حالا بسیاری از چیز‌ها برای ایران شدنی شده است. ایران غنی‌سازی ۶۰ درصد را با رفع مسدودی پول‌ها و تبادل زندانیان همزمان کرده‌است و حجم اورانیوم ۶۰ درصدی را در زمانه اخراج امریکا از منطقه به ۱۱۵ کیلو رسانده که بدون داشتن بمب، از هر بمبی بازدارنده‌تر است! به شانگ‌های و «نیمکره امریکایی‌ها» رفته و قرارداد بسته است. قرارداد‌های ۲۵‌ساله را با ابرقدرت‌ها به‌روز کرده است و هایپرسونیک هوا می‌کند و همزمان سران اروپا برای «تعامل» و بهبود روابط با ایران تماس می‌گیرند. وزیرخارجه سعودی را به تهران آورده و بقیه حاشیه‌نشین‌های خلیج‌فارس را در صف بهبود روابط نشانده‌است. براندازان را با آن همه حامی از میان همین حاشیه‌نشین‌ها و حامیان غربی به محاق برده است و فروش نفت خود را به رقم شگفتی‌آور برای بلومبرگ رسانده است: ۶/۱ میلیون بشکه در روز! ملت ایران خود، اما کمتر شگفت‌زده شده‌اند، زیرا که به خود باور داشتند و اگر باور نداشتند مقاومت نمی‌کردند و سختی‌ها را به جان نمی‌خریدند.

 

نیازی به دخالت بیگانگان در منطقه نیست

ایران:دیدار پس از 17 سال روز گذشته«فیصل بن فرحان»، وزیر خارجه عربستان با همتای ایرانی خود در تهران دیدار کرد. این دیدار بعد از 17 سال از زمان سفر یک مقام بلندپایه سعودی به ایران صورت گرفت و به روند از سرگیری رابطه دو کشور رسمیت بخشید.روز گذشته چشم‌ها به تهران دوخته شد و نظاره گر سفر«فیصل بن فرحان»، وزیر خارجه عربستان بود که بعد از 17 سال از زمان سفر یک مقام بلندپایه سعودی به ایران صورت گرفت و به روند از سرگیری رابطه دو کشور رسمیت بخشید. مقام بلندپایه سعودی روز گذشته در تهران از اهمیت «عادی سازی» رابطه دو کشورسخن گفت و پیام دعوت ویژه «ملک سلمان»، پادشاه سعودی را به آیت‌الله رئیسی رساند. پس از توافقی که ایران و عربستان در زمستان سال گذشته برای ازسرگیری رابطه دوجانبه داشتند، بسیاری از ناظران نگاه خود را با عینک بدبینی به روند پرشتاب تحولات میان دو طرف که با سرعتی خیره کننده پیش می‌رفت، دوخته بودند اما پادشاه سعودی تصمیم گرفت پیشقدم شود و با فرستادن «فیصل بن فرحان» به تهران بر این بدبینی‌ها خط پایان بکشد. با این اوصاف، اینکه ریاض نخستین طرفی بود که فرستاده دیپلماتیک خود را پس از توافق دوجانبه راهی ایران کرد، برآمده از عزم و اراده‌ای بود که نشان می‌داد حاکمان سعودی تا چه اندازه در به اجرا در‌آوردن اصول مورد تفاهم و قرار دادن رابطه دو کشور در مسیر پیشرفت، جدی هستند.

 

هوش مصنوعی و برنامه هفتم

شرق:انقلابی اساسی در جهان برپاست؛ خموش و پنهان. «اَبَرانسانی» از درون چراغ جادوی فضای سایبر سر برمی‌آورد که تاریخ را دگرگون می‌کند: این «اَبَرانسان» هوش مصنوعی است. از این پس کشورها و انسان‌ها بر این اساس طبقه‌بندی می‌شوند که کدام‌یک توانسته‌اند از این فرصت تاریخی بهره برده و سرنوشت هزاره‌ای خود را پیش و بیش از دیگران رقم بزنند. رقابت استراتژیک در این «لحظه تاریخی» پیرامون هوش مصنوعی شکل گرفته است و شاید برای همیشه سرنوشت کشورها، دولت‌ها و ملت‌ها را تعیین کند. برخی پژوهشگران تحول تاریخ را به چهار دوره تقسیم کرده‌اند: دوران باستان، دوران قرون وسطی، دوران روشنگری و اینک دوران هوش مصنوعی. همین تقسیم‌بندی، که با استدلال‌های گوناگون حمایت می‌شود، نشان از آن دارد که چه گسست تاریخی عمیقی در حال پدیدارشدن است. دوران‌هایی بوده است که جهان در توفان تحولات تاریخی بوده و ما ایرانیان در خواب خرگوشیِ جهالت، خرافات و استبداد فرو رفته بودیم. اینک دوران دیگری رقم می‌خورد و بیم آن می‌رود که تاریخ برای ما تکرار شود. ما درگیر تحریم‌های ناشی از جدال انرژی هسته‌ای؛ درگیر پسرفت نیروی انسانی در اداره کشور؛ درگیر مهاجرت گسترده در نیروی انسانی؛ درگیر بسته‌شدن فضای دیپلماتیک و شبکه بانکی؛ درگیر گسست ارتباطات علمی بین‌المللی و درگیر کوته‌نظری‌های خرافی در اداره کشوریم. در این موقعیت مهم، گویی همه ماشین خود را در هر حالتی از شیب فراز و فرود، خلاص کرده‌اند. نوعی بی‌حسی اغلب آدم‌ها را فرا گرفته است؛ از پوزیسیون تا اپوزیسیون. البته، در همین حال، هنوز نیروی انسانی ارزشمندی در داخل و خارج از کشور در اختیار داریم، بستر اجتماعی و ظرفیت علمی مناسبی نیز برای توسعه داریم. ما نیازمند آن هستیم که ابتدا این شرایط جدید را درک کنیم. ابعاد و گستره آن را دریابیم و سپس عزم و اراده‌ای برای تحول در سیاست‌های خود بیابیم.

 

امداد‌ از آسمان ‌می‌آید

همشهری:ایران  نخستین تجربه‌های خود در زمینه آمبولانس هوایی را  در سال1359 با شروع جنگ تحمیلی و انتقال مجروحان با هواپیما و بالگردهای نظامی به بیمارستان‌ها کسب کرده ‌است. سال1379 نیز با توسعه شهری و ضرورت امدادرسانی به روستاهای صعب‌العبور که اغلب در گردنه‌های سخت و سینه‌کش کوه‌ها جای گرفته بودند، وزارت بهداشت با همکاری وزارت دفاع، نخستین ایستگاه اورژانس هوایی کشور را در مجاورت فرودگاه مهرآباد راه‌اندازی کرد. در حال حاضر 52 ایستگاه در 31استان کشور فعال هستند که در برخی استان‌ها بنا بر وسعت و تراکم، 2 یا چند ایستگاه اورژانس هوایی خدمات ارائه می‌دهند. حالا وسعت و تراکم در پایتخت نیز سبب شده تا خبر افتتاح دومین ایستگاه اورژانس هوایی تهران در بوستان ولایت که نخستین ایستگاه تخصصی اورژانس هوایی کشور نیز محسوب می‌شود، به گوش برسد. پیش از افتتاح، راهی این ایستگاه شدیم تا از نزدیک با بخش‌های مختلف آن آشنا شویم.

 

بازپرس به دنبال یک آقازاده

جام جم:رسانه ملی در دوران تحول توانسته اتفاقات مهمی را رقم بزند. یکی از این اتفاقات در سریال‌های تلویزیونی رخ داده و در دو سال اخیر شاهد پرداخت به موضوعات متنوع در سریال‌های تلویزیونی هستیم که منجر به رشد مخاطبان شده است.در واقع رسانه سعی کرده مجموعه‌های نمایشی از قوی‌ترین محتواها در تولید باور و فکر برای مخاطبان بهره ببرد. بنابراین سال پرباری را با حمایت معاونت سیما در این عرصه خواهیم داشت. از سوی دیگر این اتفاق فرخنده با شروع هر سریالی بیشتر نمایان شده و مخاطبان متوجه شده‌اند که سریال‌هایی روانه آنتن می‌شود که دغدغه مردم و مسائل مبتلابه جامعه است. از تولیدات اخیر رسانه ملی که به زودی روانه آنتن می‌شود، سریال بازپرس است که به تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی و کارگردانی احمد معظمی روانه آنتن خواهد شد. باید گفت که سریال بازپرس با حضور افراد توانمند، حرفه‌ای و کار درست جلو می‌رود. به همین دلیل به جزئیات بیشتر از سریال تلویزیونی بازپرس پرداخته‌ایم که در ذیل می‌خوانید.سریال تلویزیونی بازپرس موضوع بسیار مهمی را دستمایه قرار داده که پیگیری پرونده‌های فساد و تحقق عدالت است. این سریال در راستای اولویت دوران تحول سازمان صدا و سیما تولید شده است. این مجموعه همزمان با آغاز هفته قوه قضاییه روانه آنتن شبکه یک سیما می‌شود. مسلما مخاطبان تلویزیون علاقه‌مند هستند تا بدانند این سریال دست روی چه موضوعی گذاشته تا نگاه آنها را جلب کند. در این باره باید گفت محور قصه، بازپرسی به نام صدرا است که محسن قصابیان نقش آن را بازی می‌کند.

 

شروع دوباره

اعتماد:سه ماه بعد از بيانيه مشترك ايران و عربستان در پكن، وزير خارجه عربستان سعودي براي نخستين‌بار در ۱۷ سال گذشته به ايران سفر كرد تا ضمن ديدار و گفت‌وگو با همتاي ايراني خود، با رييس‌جمهور اسلامي ايران هم ديدار كند. حسين اميرعبداللهيان، وزير امورخارجه جمهوري اسلامي ايران، بعدازظهر ديروز در وزارت امورخارجه از فيصل بن فرحان، وزير امور خارجه عربستان استقبال كرد. وزراي خارجه ايران و عربستان سعودي بعد از نزديك به يك ساعت گفت‌وگوي دوجانبه در يك نشست خبري شركت و اظهاراتي را در خصوص روابط دوجانبه مطرح كردند. به‌‌رغم اينكه برخي بحران‌هاي منطقه‌اي در طول يك دهه گذشته سايه سنگيني بر روابط دو كشور انداخته‌ بود، اما وزراي خارجه دو كشور در نشست خبري خود هيچ اشاره‌اي به بحران‌هاي سوريه، يمن و لبنان نكردند. حسين اميرعبداللهيان در اين نشست خبري گفت كه دو طرف در خصوص حمايت از مردم فلسطين و همچنين موضوع سودان گفت‌وگو كردند. فيصل بن فرحان، در نشست خبري مشترك با حسين اميرعبداللهيان، تاكيد كرد كه در ديدار با سيد ابراهيم رييسي، رييس‌جمهوري، سلام‌هاي گرم «خادم حرمين شريفين»، سلمان بن عبدالعزيز، پادشاه عربستان سعودي و محمد بن سلمان را به رييس‌جمهور ايران خواهد رساند. وي گفت كه در ديدار با رييس‌جمهور از طرف پادشاه عربستان سعودي مي‌خواهد كه رييسي، زودتر دعوت پادشاه سعودي را براي سفر به عربستان اجابت كند. به نوشته خبرگزاري فارس، پيش از اين، منابع سياسي خبر دادند كه بن فرحان ‌از طرف سلمان بن عبدالعزيز پادشاه عربستان، پيامي براي رييس‌جمهور ايران خواهد آورد كه به توسعه روابط دو كشور مربوط مي‌شود. بن فرحان در سخنان خود اصول عادي‌سازي دو كشور را بر مبناي «احترام متقابل، عدم دخالت در امور داخلي يكديگر و پايبندي به منشور سازمان ملل» توصيف كرد. وزير امور خارجه ايران هم ضمن تشكر از مساعدت عربستان براي بازگشايي اماكن ديپلماتيك ايران در عربستان سعودي اعلام كرد كه ايران آمادگي دارد از اتباع و گردشگران سعودي ميزباني كند.

 

اسرائیل درحال خودکشی است

کيهان:ادامه بحران داخلي در مناطق اشغالي فلسطين باعث شده است برخي محافل صهيونيستي در آمريكا نسبت به فروپاشي داخلي تل‌آويو هشدار دهند و بگويند كه تل‌آويو در حال شلیک به خود و خودکشی است و جايگاه خود را در آمريكا هم از دست داده است.
صدها هزار صهيونيست در ماه‌های اخیر علیه برنامه نتانياهو براي تغيير قوانين تظاهرات کرده‌اند. در اين مدت به‌دليل اعتراض عليه نتانياهو بارها فرودگاه‌ها با اعتصاب و تعطيلي رو‌به‌رو شدند و در چند نوبت مدارس به‌دليل اعتصاب معلمان نيمه‌تعطيل شدند. اعتراضات هنوز ادامه دارد و بحران حل‌نشده، اما به نظر مي‌رسد كه رژيم صهيونيستي بيش از اين تاب بحران داخلي و شكاف سياسي را ندارد. اکنون تل‌آويو يك رژيم فرو رفته در بحران است كه از همه طرف‌ تحت فشار قرار دارد. شكاف سياسي ميان نتانياهو و مخالفانش به يك بلاتكليفي اقتصادي منجر شده و ده‌ها شركت تجاري و اقتصادي به‌دليل آينده نامعلوم خود مجبور به ترك رژيم صهيونيستي شده‌اند. احتمالا گام بعدي بحران در مناطق اشغالي فلسطين، بيكاري گسترده كارمنداني خواهد بود كه به‌دليل مهاجرت گسترده شركت‌هاي خارجي كار خود را از دست داده‌اند.
بسیاری از منتقدان نتانياهو می‌گویند که او در چندماه گذشته فرصت كافي را داشت تا برنامه جنجالي را که آغاز کرده بود کم‌رنگ یا متوقف کند، اما در 5 ماه گذشته نه‌تنها كاري انجام نداد، بلكه با بي‌توجهي به خواسته معترضان تل‌آويو را به نقطه جوش رساند. بحران در تل‌آويو تا آنجا عميق شده و كار تا آنجا خطرناك شده كه روز شنبه سازمان‌ها و لابی‌ها صهیونیستی در آمریکا با اشاره به اینکه تل‌آويو به‌خاطر رفتارهای «بنیامین نتانیاهو» جایگاه خود در آمریکا را از دست داده است، تاکید کردند که «اسرائیل هم‌اکنون در حال شلیک به خود و خودكشي است.» اين شليك به خود به معناي آن است كه مقامات تل‌آويو در حال از دست دادن جايگاه خود در آمريكا هستند. وبگاه صهیونیستی «واللا» هم در اين ارتباط اعلام کرده است که سران صهیونیست‌های مقیم آمریکا و لابی‌های صهیونیستی و سازمان یهودی در این کشور با «نیر برکات» وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی نشستی را برگزار کردند و درباره آينده تل‌آويو هشدار دادند. با اين حال اين نخستين‌بار نيست كه مجامع صهيونيستي نسبت به آينده نامعلوم و بحراني رژيم صهيونيستي هشدار مي‌دهند، اما با وجود همه اين هشدارها گوش نتانياهو و همكاران تندرو او همچنان سنگين است.

 

موافقت طالبان با بازدید کارشناسان ایران از سد کجکی

خراسان: نماینده‌ ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان با بیان این که طالبان اجازه داده تا کارشناسان ایرانی از سد کجکی بازدید کنند، افزود: هیئت حاکمه افغانستان باید به حقابه هیرمند پایبند باشند. به گزارش تجارت‌نیوز، «حسن کاظمی قمی»، نماینده ویژه و سرپرست سفارت ایران در کابل گفت: حقابه هیرمند در چارچوب معاهده ایران و افغانستان باید تأمین شود.سرپرست سفارت ایران در کابل افزود: « امروز سیستان دچار مشکل است. خواهشم این است که جمهوری اسلامی ایران از این مسئله غافل نشود، من وظیفه دارم در افغانستان دنبال این باشم که حقابه در چارچوب معاهده تأمین شود. نسبت به آب پایدار در منطقه باید تلاش‌های دیگری هم صورت گیرد که آن بر عهده دستگاه‌های دیگر است که باید کار مکملی انجام شود تا نگرانی‌ها برطرف شود، سیستان منطقه‌ای بسیار حاصلخیز بود و امروز به تلی از خاک تبدیل شده و تغییر اکوسیستم و فاجعه زیست محیطی در آن رخ داده است که ان شاءا… بتواند به یک فضای خرم تبدیل شود.»نماینده ویژه ایران در امور افغانستان درباره رابطه دو کشور همسایه تصریح کرد: « ما فارغ از این‌که دو کشور همسایه هستیم با یک مرز طولانی مشترک و دارای مشترکات دینی و مذهبی و یک رابطه کهن تاریخی بین دولت، از منظر اقتصاد و تجارت، افغانستان یک بازار تجارت خوب در حوزه صادرات ماست که باید به‌عنوان یک بازار روی آن حساب کنیم  و ساختار‌ها و قوانین متناسب با توسعه روابط تجاری و اقتصادی را ایجاد کنیم، در بین کشور‌هایی که ما صادر می‌کنیم جزو کشور‌های اول است، طی سال گذشته میزان روابط تجاری دو کشور عدد 8/1 میلیارد دلار بود، در حالی که افغانستان بیش از ۷۰ درصد درآمدهایش که عمدتاً درآمد‌های خارجی بود از بین رفت، اما ما در بین کشور‌ها رقم اول را داریم در مسئله تجارت غفلت نکردیم.»

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.