عضو هیأت مدیره جامعه اورولوژی گفت: «در حال حاضر ما کمبود پزشک متخصص در کشور نداریم، بلکه نبود امکانات تشخیصی و درمانی در استانها و شهرهای کمتر توسعهیافته متخصصان را مجبور به مهاجرت به شهرهای با امکانات و تجهیزات پزشکی بهتر میکند.»
فرزانه شریفی اقدس توضیح میدهد که براساس یک تحقیق میدانی که در سالهای ۹۸ تا ۹۹ انجام دادهایم، مشخص شده که در حال حاضر سرانه تعداد متخصصان در برخی از رشتهها به نسبت جمعیت کشور بیش از نیاز است و از این جهت کمبود متخصص نداریم، بلکه عوامل دیگری مانند کمبود امکانات و تجهیزات تخصصی کافی برای تشخیص و درمان، درنهایت پزشک متخصص را مجبور به مهاجرت و نقل مکان به استانها و شهرهایی میکند که امکان خدمتگذاری مناسبتر و با کیفیت بهتر به بیماران و هموطنان عزیز را فراهم کرده است.
عضو هیأت مدیره جامعه اورولوژی گفت: در کنار آن کمبود نیروهای تخصصی کافی مانند پرستار، تکنسین رشتههای مختلف هوشبری، رادیولوژی و آزمایشگاهی، بهیار و … غیره و در مناطق کمتر توسعهیافته، همگی شرایط و بستر مناسب خدماترسانی به بیماران را در استانهای کمتر توسعهیافته با چالش و مشکل جدی روبهرو میکند.
او گفت: همه شرایط فوق سبب توزیع نامناسب پزشک متخصص در مناطق مختلف کشور میشود. به این ترتیب عملا استانهای با تجهیزات کافی تخصصی پزشکی، نیروهای متخصص را جذب می کنند. در حالی که استانهای کمتر توسعهیافته محروم از پزشکان متخصص و کادر درمانی و تجهیزات مناسب میمانند.
رفیعی اقدس گفت: برای رفع این مشکل، راهحل افزایش تعداد متخصصان نیست، بلکه باید همت جدی برای تخصیص بودجه کافی برای فراهم آوردن عادلانه تجهیزات و امکانات درمانی کافی برای همه استانها فراهم شود. در کنار آن تربیت و استخدام نیروهای کمکی کافی مانند بهورز، پرستار، بهیار و سایر بخشهای پزشکی مانند تکنسین کافی آزمایشگاه، رادیولوژی، هوشبری و غیره کشور ما را به سمت شرایط بهتر و عادلانهتر خدمات پزشکی برای همه هممیهنان عزیز هدایت خواهد کرد.