اینجا شهر صوَیره در مراکش است و روزی سخت و داغ و طاقتفرسا برای «بنادی». او و پسرش «خالد» تلاش دارند تا بزهای خود را روی درخت بکشانند.
به گزارش شهروندآنلاین؛ خالد میوههای آبدار و ترد درخت آرگان را در دست گرفته و تلاش میکند تا بزها را روی درخت بکشد. پس از آنکه بزها چند بار از درخت میافتند و باز بالا میروند، خالد موفق شده و جای پای آنها را روی شاخهها محکم میکند.
بزهای روی درخت چند سالی است که از جاذبههای توریستی مراکش در شمال آفریقا به حساب میآیند. توریستها برای دیدن بزهایی که به خاطر میوههای آرگان از درخت بالا میروند به این منطقه میآیند و آنها را «بزهای پرنده» صدا میکنند.
با خشکسالی در مراکش که از اوایل سال ۲۰۰۰ آغاز شده، زمینهای کشاورزی بیشتری از دست رفته و محصولات زمینها به شدت کم شده است، در حدی که برای سیر کردن بزها هم علف کافی موجود نبوده است. به همین دلیل اهالی هر چه بیشتر از پیش به جذب توریست از طریق فرستادن بزها روی درخت روی آوردهاند.
بنادی میگوید که تا پیش از پاندمی کرونا اوضاع بهتر بود و گاهی با انعام توریستها درآمدش به ۲۰دلار در روز هم میرسید. اما در طی پاندمی ۱۲ بز از ۱۳ بزش را از دست داده است و دوباره گلهای بز جمع کرده است او میگوید اگر این کار را نکند همین بزها هم از گرسنگی تلف میشوند.
با شروع سفرها، مراکش نیز از ماه فوریه به روی توریستها باز شده و نمایش بزها روی درخت ادامه دارد.
سازمان حامی حقوق حیوانات با این کار مخالف است و میگوید که وادار کردن بزها به بالا رفتن از درخت برخلاف طبیعت این حیوانات است. از طرفی ساعتها در معرض آفتاب داغ مراکش بودن و یا افتادن بزها از روی درخت به آنها آسیب زده و علاوه بر شکستن دست و پای آنها، حتی باعث مرگ آنها میشود.
با اینکه از نظر علمی بزها با خوردن میوه درخت آرگان و از طریق بزاق و مدفوع خود به تکثیر این درخت کمک شایانی میکنند، اما سازمان حامی حقوق حیوانات، فرستادن بزها روی درخت خشونت علیه حیوانات است.
مترجم :مهرناز الماسی
منبع: