کرانه باختری کلید شکست اسرائیل/ سیگنال مثبت دیپلماسی برای بازار ارز

مرور روزنامه های صبح کشور

روزنامه های امروز به بررسي حضور رئیس جمهور در دومین مقصد سفر منطقه ای به امریکای جنوبی ، روند مثبت و روبه جلوی تنش‌زدایی‌های دیپلماتیک پیرامون پرونده هسته‌ای ایران ، فصل نقل‌وانتقالات فوتبال ایران ، اوضاع فلسطین و جنایت‌های رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی، شهر ایذه و حال و هوای خانه شهید حافظ امنیت این شهر و… پرداخته بودند

به گزارش شهروند آنلاین؛ امروز اخبار مربوط به سخنان رهبر انقلاب در دیدار «زیاد النخاله» و هیأت همراه در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي حضور رئیس جمهور در دومین مقصد سفر منطقه ای به امریکای جنوبی ، روند مثبت و روبه جلوی تنش‌زدایی‌های دیپلماتیک پیرامون پرونده هسته‌ای ایران ، فصل نقل‌وانتقالات فوتبال ایران ، اوضاع فلسطین و جنایت‌های رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی، شهر ایذه و حال و هوای خانه شهید حافظ امنیت این شهر و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛

 

کرانه باختری کلید شکست اسرائیل

وطن امروز: حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رهبر حکیم انقلاب اسلامی عصر روز گذشته در دیدار آقای «زیاد النخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و هیات همراه، ضمن تبریک پیروزی جهاد اسلامی در نبرد اخیر غزه، شرایط امروز رژیم صهیونیستی را در مقایسه با ۷۰ سال قبل بسیار متفاوت دانستند و تاکید کردند: دشمن صهیونیست امروز در موضع انفعال و عکس‌العمل است و این شرایط نشان می‌دهد گروه‌های مقاومت و جهاد اسلامی فلسطین مسیر را به درستی شناخته‌اند و با تدبیر در این مسیر پیش می‌روند.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه در اهداف و کارهای بزرگ تا زمانی که خطر به جان خریده نشود، دستیابی به اهداف امکان‌پذیر نخواهد بود، گفتند: امروز به لطف خداوند قدرت و اعتبار گروه‌های مقاومت فلسطینی و جهاد اسلامی روزافزون شده و شکست اخیر رژیم صهیونیستی در جنگ ۵ روزه مؤید همین موضوع است.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: جهاد اسلامی فلسطین در نبرد اخیر غزه امتحان خوبی داد و اکنون شرایط برای رژیم صهیونیستی نسبت به 70 سال قبل تغییر کرده و سران صهیونیست حق دارند نگران ندیدن 80 سالگی این رژیم باشند.ایشان با تاکید بر اینکه جهاد اسلامی و سایر گروه‌های مقاومت فلسطینی کلید اصلی مبارزه با رژیم صهیونیستی را یافته‌اند، افزودند: اقتدار روزافزون گروه‌های مقاومت در کرانه باختری، کلید اصلی به زانو درآوردن دشمن صهیونیست است که این مسیر باید ادامه یابد.

 

اتحاد کشورهای مستقل در نظم جدید جهانی

ایران:در دومین مقصد سفر منطقه‌ای به امریکای لاتین، آیت‌الله رئیسی عصر سه‌شنبه گذشته به وقت محلی، وارد فرودگاه ماناگوآ پایتخت نیکاراگوئه شد و مورد استقبال وزرای خارجه، دارایی، نفت، انرژی و معادن، دفاع و بهداشت این کشور قرار گرفت.این سفر، پس از پایان سفر رسمی به ونزوئلا، به منظور توسعه و تعمیق مناسبات با نیکاراگوئه و به دعوت رسمی دانیل اورتگا رئیس‌جمهور این کشور انجام شد.مراسم استقبال رسمی دانیل اورتگا رئیس‌جمهور نیکاراگوئه از آیت‌الله رئیسی، در میدان آزادی شهر «ماناگوآ» برگزار شد. در این مراسم، جمعی از مردم نیکاراگوئه و همچنین رؤسای سه قوه این کشور (قوه مقننه، قوه قضائیه و قوه انتخابات) حضور داشتند و از رئیس‌جمهور و هیأت عالی‌رتبه همراه استقبال کردند.آیت‌الله رئیسی پس از مراسم استقبال رسمی «دانیل اورتگا» رئیس‌جمهور نیکاراگوئه، در جمع گروهی از جوانان این کشور، با اشاره به همزمانی پیروزی انقلاب اسلامی ایران و انقلاب نیکاراگوئه و تأثیر متقابل این دو انقلاب، از قهرمانان ملی مبارزه با امپریالیسم در دو کشور تجلیل کرد.رئیس‌جمهور ایستادگی مردم نیکاراگوئه مقابل زیاده‌خواهی و استکبار را رمز پیروزی این ملت عنوان کرد و با بیان اینکه استقلال‌خواهی، آزادی‌خواهی و عدالت‌طلبی وجه مشترک انقلاب‌های مردم ایران و نیکاراگوئه است، گفت: جمهوری اسلامی ایران نظامی مردم‌سالار است و در 44 سال سپری‌شده از پیروزی انقلاب اسلامی همواره رأی مردم، تمامی نهادهای جمهوری اسلامی را شکل داده است.آیت‌الله رئیسی ادعای دموکراسی و حقوق بشر غربی‌ها را دروغین خواند و گفت: غربی‌ها بویژه امریکایی‌ها باید به نظام‌های برآمده از رأی مردم احترام بگذارند اما برعکس عمل می‌کنند.رئیس‌جمهور ادامه داد: امریکا می‌خواست با تحریم و تهدید ملت ما را متوقف کند اما ملت ما نه تنها متوقف نشد بلکه از تهدید و تحریم برای خود فرصت ساخت و به پیشرفت رسید.وی با اشاره به نقش امریکایی‌ها در ایجاد داعش و سیاست جمهوری اسلامی در مبارزه با تروریسم گفت: آنان ادعای مبارزه با تروریسم دارند اما قهرمان مبارزه با تروریسم یعنی حاج‌قاسم سلیمانی را به شهادت رساندند.آیت‌الله رئیسی همچنین روابط میان ایران و نیکاراگوئه را راهبردی توصیف کرد و افزود: جمهوری اسلامی برای توسعه روابط میان دو کشور در تمامی حوزه‌ها بویژه در حوزه علم و فناوری آمادگی دارد.

 

سیگنال مثبت دیپلماسی برای بازار ارز

تجارت: روند مثبت و روبه جلوی تنش‌زدایی‌های دیپلماتیک پیرامون پرونده هسته‌ای ایران به صورت دومینوار ادامه دارد. حالا شعله‌های گرمای فضای مثبت تنش‌زدایی‌ها به مرحله آزاد شدن پول‌های بلوکه شده ایران در دیگر کشورها رسیده و به نظر می‌رسد در آینده نزدیک شاهد بازگشت حجمی قابل توجه از دارایی‌های ایران خواهیم بود. این رخداد به وضوح می‌تواتد سیگنالی مثبت برای بازار ارز طی روزهای آتی باشد.به گزارش «تجارت»، محمد مخبر در حاشیه جلسه دیروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اساسا از اول دولت یکی از برنامه‌های جدی ما کنترل تورم بود. در شهریور که دولت را تحویل گرفتیم تورم ماهانه ۵۹.۶ درصد بود که با کنترل ما به تورم ماهانه ۴۰ درصد رسیدیم و کل تورم سال ۴۶ درصد شد.وی افزود: در سال ۱۴۰۱ که مشکلات زیادی داشتیم. هم جنگ اوکراین، هم حذف ارز ترجیحی و هم قضایای اغتشاشات بود و با همه این مسائل موفق شدیم تورم سالانه را طوری به نتیجه برسانیم که نسبت به سال ۱۴۰۰ که هیچکدام از این‌ها نبود افزایش چندانی شاهد نباشیم و همان حدود ۴۶ درصد باقی بماند.مخبر تأکید کرد: از اول امسال هم فروردین و هم اردیبهشت، هم تورم تولیدکننده و مصرف‌کننده شروع به کاهش کرد و در خرداد این کاهش بیشتر می‌شود. معاون اول رئیس جمهوری همچنین اعلام کرد: در رابطه با پول‌های بلوکه شده در برخی کشورها آزاد شده و مابقی هم مقدمات آزاد شدن فراهم شده تا مسائل به نتیجه برسد.

 

3 بانک سلطان خانه های خالی

خراسان: آن گونه که مسئولان سازمان مالیاتی گفته اند، اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی سرانجام قرار است از نیمه شهریور امسال کلید بخورد. در این حال، سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی تازه ترین داده های مربوط به خانه های خالی را که حاصل دو بار پالایش رسمی هستند،اعلام کرد که نشان می دهد آمار این خانه ها در کشور به 300 هزار واحد می رسد. در این میان، صاحبان 3 هزار ملک در کشور شناسایی شده اند که هر یک بیش از 100 خانه خالی در اختیار داشته اند. همچنین 3 بانک در فهرست دارندگان 100 خانه خالی بوده اند. با این که طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس، قانون مالیات بر خانه های خالی از قبل از انقلاب در کشور وجود داشته و چندین بار نیز دستخوش تغییراتی شده است، اما تاکنون شاهد اجرای آن در کشور نبوده ایم. با این حال، به نظر می رسد وخیم شدن وضعیت بازار مسکن و اجاره بها، موجب شده به احتمال زیاد دولت طی امسال آغاز اجرای این قانون را کلید بزند. شاهد این موضوع نیز گزارش 15 اردیبهشت خبرگزاری ایسناست که به نقل از مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران خبرداده از 15 شهریور، اجرای این پایه مالیاتی با قدرت عملیاتی خواهد شد. کدام خانه های خالی مشمول مالیات می شوند؟  مجلس سال 99، تکلیف قانون املاک مشمول مالیات خانه های خالی را مشخص کرد. بر این اساس،  املاکی مشمول این قانون (ماده 54 مکرر اصلاحی قانون مالیات های مستقیم) می شوند که 4 شرط داشته باشند: 1-مسکونی باشند. 2-در شهرهای بالای 100 هزار نفر جمعیت قرار داشته باشند. در این زمینه واحدهای مسکونی واقع در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و روستاهای کشور که مالک و بهره‌ بردار آن ها هر یک جداگانه در سامانه ملی املاک و اسکان کشور ثبت نشده باشد در حکم خانه خالی تلقی می شود و صرفاً مشمول جریمه‌ای معادل ۲۰ درصد مالیات سال اول (6 برابر اجاره ماهانه) موضوع قانون مالیات بر خانه های خالی خواهد شد بنابراین واحدهای مسکونی واقع در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و روستاهای کشور هم موظف به ثبت در سامانه ملی املاک و اسکان هستند.   3-واحد مسکونی در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از ۱۲۰ روز ساکن یا کاربر نداشته باشد. 4-واحد مسکونی توسط سامانه املاک و اسکان کشور به عنوان خانه خالی شناسایی شده باشد.

 

تورم فوتبال نجومی‌تر از همیشه!

جوان:فصل نقل‌وانتقالات فوتبال ایران دو ماه و ۱۰ روز طول می‌کشد، اما در این مدت آنچنان ضرر مالی روی دوش باشگاه‌ها، ورزش و بیت‌المال می‌گذارد که جبرانش ممکن نیست. فدراسیون برای جدی نشان دادن خود در مهار تورم این رشته یک قانون جدید گذاشته به اسم «سقف بودجه باشگاه‌ها.» منتها مدیران نه تنها وقعی به این قانون نمی‌گذارند، بلکه حاضرند برای خرید یک بازیکن معمولی و حتی نیمکت‌نشین چند میلیارد تومان از جیب ملت بپردازند.سال‌هاست فریاد می‌زنیم باشگاه‌های لیگ‌برتری همگی دولتی هستند و از بیت‌المال ارتزاق می‌کنند. بعد از آن همه شو‌هایی که آقایان اجرا کردند تا بلکه یک نفر پیدا شود و خصوصی بودن سرخابی‌ها، صنعتی‌ها و نفتی‌ها را باور کند، رئیس فدراسیون و نماینده سازمان بازرسی کل کشور صراحتاً دولتی بودن تیم‌ها را تأیید کردند. اخبار منتشر شده از قرارداد‌ها طی یک هفته اخیر به وضوح نشان می‌دهد باشگاه‌ها نه از فدراسیون می‌ترسند و نه هیچ نهاد دیگری! آن‌ها هر طور که دل‌شان بخواهد پول مردم را خرج بازیکنان و مربیان بی‌کیفیت و ناشناخته می‌کنند و کاملاً هم خیال‌شان راحت است که بابت این همه ریخت‌وپاش به کسی جواب پس نمی‌دهند. خودشان که حرفی از رقم‌ها نمی‌زنند، اما سایت خارجی لو داده مربیان یونانی گل‌گهر قرارداد ۲ میلیون یورویی بسته‌اند. از آن طرف مدیرعامل باشگاه صنعت نفت با کنایه از قانون سقف قرارداد‌ها حرف زده و به رضایتنامه ۸۰ میلیارد تومانی یک دروازه‌بان اشاره کرده است. ضمن اینکه آپشن‌های عجیب و غریب نیز کماکان در قرارداد‌ها ثبت می‌شوند و کار به جایی رسیده که بازیکنان نیمکت‌نشین هم به کمتر از ۱۰ میلیارد تومان رضایت نمی‌دهند.هر سال همین بساط است و هیچ‌کس امیدی ندارد به اینکه رقم‌های سرسام‌آور فوتبال جمع شود. این رشته چیزی جز حاشیه، جنجال، تهمت، افترا و بیانیه‌نویسی ندارد، ولی در عین حال گردش مالی‌اش سالانه سر به فلک می‌کشد. قرار بود قرارداد‌های ارزی امضا نشود، ولی چه شد؟! خارجی‌ها همچنان به کمتر از دلار و یورو راضی نمی‌شوند و بازیکنان و مربیان اسمی نیز برای جبران ارزش پول ملی رقم‌های قراردادشان را چند برابر کرده‌اند. قوانین جدید فدراسیون و تلاش‌های سازمان بازرسی نه تنها آشفته‌بازار نقل‌وانتقالات را کنترل و مهار نکرده، بلکه مدیران و فعالان فوتبالی را برای بالا بردن نرخ‌ها جری‌تر هم کرده است. در این شرایط مهار تورم فوتبال سرابی است که محقق شدن آن با ادامه این روند قطعاً غیرممکن نیست.

 

رژیم صهیونیستی باید در دادگاه لاهه محاکمه شود

کيهان: سازمان حقوق بشر مستقر در اروپا در طوماری به امضای ده‌ها شخصیت حقوقی و دانشگاهی، از دادستان دیوان کیفری بین‌المللی خواست که به اوضاع فلسطین و جنایت‌های رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی رسیدگی شود.  سازمان عربی حقوق بشر در انگلیس در طوماری که ده‌ها شخصیت سیاسی، حقوقی و دانشگاهی آن را امضا کرده‌اند، از کریم خان، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی خواستند که پرونده جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین را که از ۹ سال پیش به این دادگاه ارجاع شده، به جریان اندازد. به گزارش ایرنا به نقل از عربی ۲۱، در این طومار آمده است که «فاتو بن سودا» دادستان سابق دیوان کیفری بین‌المللی پرونده تحقیقات رسمی درخصوص اوضاع فلسطین را باز کرده و علی‌رغم اینکه دادگاه اعلام کرده بود که اوضاع تمام سرزمین‌های اشغالی از جمله غزه، کرانه باختری و قدس اشغالی را بررسی خواهد کرد، اما دادستان کنونی برای این پرونده هیچ اقدامی اتخاذ نکرده است. در این طومار تحت عنوان «فلسطین پیش از هر زمان دیگری نیازمند عدالت است» آمده که در سال جاری، بیشترین کشتارها در فلسطین انجام شد؛ در این سال حداقل ۱۴۵ نفر به دست صهیونیست‌ها کشته شدند که ۲۸ نفر از آنها کودک بودند و این آمار نشان می‌دهد که رویکرد دادگاه کیفری بین‌المللی درخصوص فلسطین نگران‌کننده است. امضاکنندگان این طومار نسبت به جنایت‌های اخیر در غزه و شهید شدن ۳۳ فلسطینی که نام ۶ کودک و ۴ زن در بین آنها به چشم می‌خورد، ابراز نگرانی کرده و افزودند بیشتر مجروحان این جنایت از قشر ضعیف، زنان، کودکان و کهنسالان هستند.  سازمان عربی حقوق بشر به نادیده گرفتن مسئله فلسطین علی‌رغم افزایش جنایت‌ها در سایه روی کار آمدن کابینه نتانیاهو اشاره و تاکید کرد که نباید از چنین جنایت‌هایی گذشت زیرا زندگی و آزادی مردم فلسطین به اندازه مردم دیگر کشورها مهم است. این سازمان همچنین خواستار پایبندی دادستان کل دیوان کیفری بین‌المللی به اصول این دادگاه و مبارزه با پدیده فرار از مجازات شد. در این طومار از دادستان کل خواسته‌شده که موضع شجاعانه علیه کسانی اتخاذ کند که خواستار سنگ‌اندازی در تحقیقات دادگاه هستند و از جنایتکاران در سرزمین‌های اشغالی حمایت می‌کنند که در رأس آنها آمریکا و انگلیس قرار دارند. براساس این گزارش، در حالی ‌که جنایات و رفتار وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در ماه‌های اخیر تشدید شده، شورای امنیت سازمان ملل و دیگر سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی به‌دلیل حمایت‌های بی‌دریغ آمریکا از این رژیم، حتی قادر به صدور یک بیانیه نیستند.

 

جاده‌هاي سوخته

اعتماد: سم بلوچ اين است كه زن شوهرمرده، تا 4 ماه و 10 روز سياهپوش و خانه‌نشين مي‌شود و هيچ مردي جز پدر، برادر يا فرزند پسر، روي او را نمي‌بيند…… سال 1401، ماشين 170 سوخت‌بَر، هنگام سوخت‌كِشي در جاده‌هاي اطراف ايرانشهر و سرباز، منفجر شد و 168 نفرشان كشته شدند. از اين 170 سوخت‌بر، 147 نفرشان زن و بچه داشتند. ….. «سوخت‌برها» در منطقه بلوچستان، مرداني هستند كه هفته‌اي يك يا دو بار، 500 يا 600 كيلومتر در مسيرهاي ناامن و كور منتهي به مرز پاكستان مي‌رانند كه 2600 ليتر گازوييل بار زده بر كول نيسان‌شان را به دلالان پاكستاني بفروشند. هر نيسان سوخت‌كش، دو سرنشين دارد؛ سوخت‌بر و شاگردش. اغلب سوخت‌برها كمتر از 30 سال دارند. شاگرد سوخت‌برها، نوجواناني هستند كه پاي شان به پدال گاز و ترمز نمي‌رسد و قِلق جاده‌هاي مرگ را بلد نيستند. شاگرد سوخت‌بر بايد چند بار و چند ماه با يك سوخت‌بر همراه شود و علاوه بر دريافت مزدي ناچيز، جغرافياي معبرهايي را از بر كند كه بويي از تعريف معمول «جاده» نبرده و ياد بگيرد چطور نيسان كمر خم كرده از سنگيني 2600 ليتر گازوييل را روي شيب كوه و شانه‌هاي دره براند و بار را سالم به مقصد برساند و زنده برگردد. هر سوخت‌بر، خرج حداقل دو خانواده را به عهده دارد…. سال 1401 به‌طور ميانگين هر هفته 4 نيسان سوخت‌كش در جاده‌هاي خروجي ايرانشهر منفجر شده است. وقتي خبر انفجار يك نيسان سوخت‌كش به گوش مردم ايرانشهر مي‌رسد، همه مي‌دانند كه حكايت سوختن فقط دو نفر نيست؛ با سوختن يك سوخت‌بر، حداقل 10 نفر نان‌آورشان را از دست مي‌دهند. بيمارستان خاتم در شهرستان ايرانشهر، بالاترين آمار جراحي‌هاي سوختگي، معلوليت، قطع عضو و فلج به دليل شدت سوختگي را در كشور دارد. تمام سوخت‌برهاي آتش‌گرفته در جاده‌هاي اطراف شهرستان‌هاي ايرانشهر و سرباز و قصر قند و دشتياري و چابهار و نيك‌شهر و تا مرز پاكستان، به بيمارستان خاتم منتقل مي‌شوند چون تا شعاع 400 كيلومتر دورتر از ايرانشهر و تا مرز پاكستان، غير از 10 تخت سوختگي و 3 اتاق جراحي بيمارستان خاتم هيچ امكان و تجهيزاتي براي مداواي سوخت‌برهاي سوخته وجود ندارد. بيشترين جراحي‌هاي پلاستيك در بيمارستان خاتم، براي سوخت‌برهايي انجام مي‌شود كه حوالي شهرستان «سرباز» در انفجار و آتش نيسان‌شان سوخته‌اند. در نوار جنوبي منطقه، 50 يا 100 كيلومتر قبل از فنس‌كشي مرزي، معبرها و بيراهه‌هاي سوخت‌كشي چنان ناامن است كه زنده ماندن سوخت‌برها در اين محورها، در مقياس ثانيه‌ها تعريف مي‌شود. پزشك بيمارستان خاتم شهرستان ايرانشهر كه هفته‌اي دو يا سه جوان سوخته در آتش سوخت‌كشي را معاينه و جراحي مي‌كند، مي‌گفت: «اينها جان مي‌دهند براي هيچ.»

 

شهردار تهران و ریسک زلزله

شرق:بحث درباره زلزله در تهران پس از زلزله در دشت شهریار در غرب تهران در روز جمعه 15 اردیبهشت 1402 با بزرگای 4.0 مجددا درگرفت. البته مصاحبه شهردار تهران در روز شنبه 20 خرداد 1402 که در آن به نکاتی مربوط به نوسازی بناهای فرسوده و مسائل مربوط به کمیسیون ماده 5 اشاره کرده بود نیز این بحث را تازه‌تر کرد. زاکانی، شهردار تهران، در آن مصاحبه گفت: «امروز شرایطی را پشت سر می‌گذاریم که در سال ۹۹ اجاره‌نشینی در کشور از ۱۲ درصد گذشته به ۳۸ درصد رسید و این رقم در تهران ۴۸ درصد بود که پس‌از‌آن نیز کرج با ۴۱ درصد قرار گرفته است. قیمت اجاره‌نشینی نیز به صورت سرسام‌آور بالا رفته و امروز با حداقل دستمزد اجاره یک مسکن مناسب تبدیل به آرزو و خرید آن به فراتر از آرزو تبدیل شده است و بدترین وضعیت مربوط به زمان آقای روحانی بوده است» و «تهران با چهار مخاطره جدی از‌ جمله زلزله مواجه است که از سوی دیگر ۱۲ هزار هکتار بافت ناپایدار خطر عمده‌ای را برای مردم این شهر به وجود آورده». ولی واقعا وضع ریسک زلزله در تهران چگونه است؟ شهر تهران در معرض خطر زلزله، جابه‌جایی و مهاجرت جمعیت و آسیب‌پذیری ساختمان‌ها به دلیل فرسودگی و گودبرداری‌های بد و خطرناک قرار دارد. در بعد اجتماعی، سکونتگاه‌های غیررسمی از دغدغه‌های رایج هستند. برای مدیریت بحران در سطح ملی، سازمان مدیریت بحران کشور (وزارت کشور) و در سطح محلی، شهرداری تهران دو مجموعه را مدیریت می‌کند: ستاد مدیریت بحران تهران، مرتبط با تأمین و هماهنگی زیرساخت‌ها و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران. تأمین آب تصفیه تهران بر عهده یک شبکه آب و فاضلاب است که هنوز مشکلاتی از قبیل نشتی دارد. شبکه فاضلاب اکنون در حال توسعه است. شبکه معابر (خارج از شهر) نوساز و در حال توسعه است. فرودگاه قدیم تهران «مهرآباد» که در داخل محدوده شهر قرار دارد، ترمینال پروازهای داخلی است. فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) در 30 کیلومتری جنوب‌ غربی شهر قرار دارد. شبکه قدیمی راه‌آهن در حال توسعه است. برخی ساختمان‌های مهم دولتی و تاریخی و زیرساخت‌ها براساس گزارش مهندسان ساختمان ایمن نیستند و البته برخی مدرن و ایمن هستند. برنامه‌ای برای بازسازی و نوسازی و مقاوم‌سازی مدارس (حدود چهار هزار واحد) وجود دارد و برخی از آنها تاکنون بازسازی شده‌اند. از نظر امکانات بهداشتی، این شهر دارای بیش از 200 بیمارستان و درمانگاه است که انواع خدمات را ارائه می‌دهند و براساس گزارش‌های وزارت بهداشت حدود کمتر از 20 درصد در برابر زلزله با بزرگای بزرگ‌تر از 6.5 ایمن و حدود 47 درصد در برابر زمین‌لرزه‌ای شدید آمادگی نسبی دارند. ارزیابی ریسک زلزله برای تهران به منظور ارائه بینشی از وضعیت خطر نسبی بین مناطق مختلف شهر تهران و امکان مقایسه نسبی بین آنها انجام شده است. از جدیدترین مجموعه داده‌ها (مانند کاتالوگ زلزله‌ها، نقشه گسل فعال، زمین‌شناسی و…) به‌‌منظور ارزیابی خطر زلزله در تهران استفاده کردیم؛

 

حافظان کوخ‌نشین ایران

فرهیختگان:دقیقا راس ساعت 10 و نیم؛ بالاخره بعد از 13 ساعت به اهواز می‌رسم. به محض رسیدن، خودم را به ترمینال تپه می‌رسانم تا به تشییع ساعت 16 شهرستان صیدون بروم. از کنار ترمینال، ماشینی را دربست می‌گیرم. می‌پرسد: «از ایل بهمئی هستی؟» برای ادامه ندادن به مکالمه و سوال و جواب‌هایش؛ فقط می‌گویم: «نه.» ولی ادامه می‌دهد و می‌گوید: «زنگ زدم آدرس دقیق خانه و روستایشان را برایت گرفتم. مراسم روستای چلسرخ است. از میدان اصلی شهید را می‌آورند و می‌برند همان قبرستانی که روبه‌روی کوه منگشت است.» درست می‌گفت. برنامه تشییع شهید محمد قنبری در روستای خانوادگی چلسرخ برگزار می‌شد و قرار بود خودم را به همان روستا برسانم. شهر صیدون در غرب شهرستان باغملک و جنوب استان کهگیلویه‌و‌بویراحمد قرار دارد. راننده مسیر دیگری را به جز مسیر اصلی انتخاب می‌کند و قرار می‌شود از اهواز به رامهرز، رامهرز به میداوود و بعد به سمت صیدون حرکت کند. دلیلش هم این است که از پیچ‌های جاده ایذه و باغملک در امانیم و به قول خودش جاده کفی و صاف است. ممانعت نمی‌کنم؛ چراکه خودم هم استرس بد بودن مسیر را داشتم و خیالم کمی راحت می‌شود. حدس می‌زنم به‌خاطر جواب‌های سربالایی که دادم سکوت می‌کند. رامهرز را که رد می‌کنیم، به سمت میداوود می‌رویم. اطراف جاده نگاه می‌کنم. دو طرف جاده شالیزار است و تکه‌هایی هم در آن زمین سوخته‌. متوجه دقتم می‌شود و می‌گوید: «میداوود بهترین برنج ایران را دارد!» شیشه‌های ماشین بالاست و به‌خاطر دمای تقریبا نزدیک به 50 درجه، جرات پایین آوردن شیشه‌های ماشین را ندارم. برای همین ترجیح می‌دهم بدون بوی شالیزار، فقط از تصاویر روبه‌رویم لذت ببرم. از میداوود که عبور می‌کنیم؛ برخلاف چیزی که راننده گفته بود به پیچ‌های ترسناک مسیر می‌رسیم.

انتظار نداشتم گردنه‌های کوه و پیچ‌ها به حدی تند باشد که حفظ تعادل هم دشوار بشود اما همین بود. چشم‌هایم را می‌بندم و یکباره باز می‌کنم. ماشین درحال بالا رفتن از سراشیبی کوه است و عرض جاده، حتی به اندازه دو ماشین هم نیست.

 

مهمانی 10کیلومتری از میدان امام‌حسین ع تا میدان آزادی

همشهری:مراسم امسال عید غدیر روز ۱۶تیر در تهران حدفاصل میدان امام حسین (ع) تا میدان آزادی برگزار خواهد شد و بیش از ۱۲۰۰موکب خدماتی و پذیرایی مردمی و ده‌ها پایگاه فرهنگی و شهربازی سیار میزبان شهروندان تهرانی خواهند بود.ساسان زارع، سخنگوی ستاد مردمی مهمانی ۱۰‌کیلومتری با اعلام این خبر افزود: تمامی اقدامات نظیر برپایی موکب‌ها به میزبانی مردم، هیئت‌ها، مساجد، گروه‌های جهادی، مؤسسات قرآنی و فرهنگی و گروه‌های سرود انجام خواهد شد و نهادهای حاکمیتی ضمن تأمین زیرساخت‌های لازم، صرفا از برگزاری این مراسم پشتیبانی خواهند کرد.وی در گفت‌وگو با مهر ادامه داد: آمارها نشان می‌دهد که حدود ۳میلیون نفر از جشن سال گذشته استقبال کرده‌اند، با توجه به این آمار پیش‌بینی می‌شود که در جشن امسال باید آمادگی میزبانی شهروندان بیشتری وجود داشته باشد به همین دلیل ضمن تغییر مسیر، ظرفیت و تعداد موکب‌های خدماتی و پذیرایی نیز بیشتر از سال گذشته شده است.سخنگوی ستاد مردمی جشن غدیر ضمن دعوت از عموم مردم برای مشارکت در برپایی این جشن بزرگ، اعلام کرده است موکب‌ها، هیئت‌ها و مجموعه‌های مردمی که امکان میزبانی مردمی دارند، می‌توانند با ارسال پیامک عدد ۱ به شماره۳۰۰۰۲۱۲ در سامانه ثبت‌نام کنند.

 

۴دهه خاطره‌سازی برای مردم

جام جم:آنهایی که مرد هزار چهره را دیده‌اند، حتما نقش سرگرد ریاحی، معاون کلانتری را به خاطر دارند که سرش را بالا می‌گرفت تا در مقابل مسعود شصت‌چی به وظایف خود عمل کند. اسماعیل سلطانیان خالق این نقش بود که چشم از جهان فروبسته تا نقش‌هایش برای همیشه خاطره شود.او در طول نزدیک به چهار دهه فعالیت هنری خود، در کارهای مختلف تلویزیونی و سینمایی حضور داشت و در نهایت روز گذشته در ۶۹ سالگی درگذشت. او به واسطه جثه ریزی که داشت، نقش‌های به ظاهر معمولی را بازی می‌کرد اما همان را به گونه‌ای انجام می‌داد که مخاطب با آن ارتباط برقرار کند. چه در زمانی که نقش آقا بهرام سریال وضعیت سفید را بازی می‌کرد و چه زمانی که در قامت حسن آقای همسایه ستایش ظاهر می‌شد، مخاطب باور می‌کرد که او، همان چهره‌ای است که در تلویزیون می‌بیند. ماندگاری نقش‌های سلطانیان را علاوه بر نوع بازی، باید به دلیل علاقه‌ای دانست که به کارش داشت. او پیش از این گفته بود که تجربه سال‌های جنگ و رفتن خدمت سربازی خیلی به او کمک کرده و در کنار آن، استفاده از تجربه دوستانش در نیروی انتظامی، باعث شده تا بهتر بتواند نقش‌های مربوط به این حوزه را بازی کند؛ چیزی که به خوبی نشان می‌دهد چقدر عاشق کارش بود. این بازیگر کرمانشاهی همیشه این را می‌گفت که روزگاری در خانه‌شان سینما رفتن ممنوع بوده اولین بار یواشکی به سینما رفته و جادوی این حوزه او را گرفته بود. سلطانیان در بیشتر نقش‌هایش خودش بود و به همین دلیل هم می‌توانست یک قاب واقعی را برای مخاطب خلق کند. به بهانه درگذشت این بازیگر پیشکسوت، با برخی همکاران او گفت‌وگو و یادنامه‌ای از کارهایش ارائه کردیم.

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.