ماجرای گشت ارشاد برای مدیران و مسئولان
سخنگوی ستاد امر به معروف: عرصههای امر به معروف و نهی از منکر را در هفت بخش تدوین کردیم
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: کار ستاد در حوزه فرهنگسازی و آموزش و احیای امر به معروف و نهی از منکر است کار ستاد کار اجرایی نیست و قرار نیست بهجای مردم امر به معروف و نهی از منکر کند
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: «از مردم میخواهیم این موضوع را جدی بگیرند بیتفاوتی در جامعه باعث از بین رفتن مردم جامعه و مرگ انقلاب میشود. متأسفانه امر به معروف و نهی از منکر در حجاب خلاصه شده در حالی که براساس تعریف مقام معظم رهبری امر به معروف و نهی از منکر در همه ارکان وجود دارد.حفظ نظام جمهوری مهمترین امر به معروف است هر کسی که در راستای ضعف نظام جمهوری اسلامی اقدام میکند منکر انجام داده و باید با آن برخورد شود و هرکسی که در جهت تقویت نظام جمهوری اسلامی اقدام میکند امر به معروف میکند.»
فراکسیون امر به معروف و نهی از منکر در مجلس
او ادامه داد: «برای اولین بار در کشور فراکسیون امر به معروف و نهی از منکر در مجلس شکل گرفته است که میتواند منشأ خیر و خوبی باشد و ما میتوانیم از این طریق برنامههای خوبی داشته باشیم حتی در حوزه نظارتی نیز میتوانیم از این طریق پیگیری کنیم. برنامههایی را نیز در این خصوص با مجلس دنبال میکنیم.»
او با اشاره به وظایف دستگاه قضا در خصوص امر به معروف و نهی از منکر گفت: «رئیس قوه قضائیه اهتمام خوبی در این حوزه داشتند و قرار است حمایت خوبی از آمران به معروف داشته باشند. روش امر به معروف در قانون و دین مشخص است و تعدی از آن را درست نمیدانیم. حمایت قضائی از آمران به معروف از طریق دستگاه قضا دنبال میشود. بحث دیگر نیز ایجاد شعب ویژه امر به معروف و نهی از منکر در دادسراست. پروندههای مربوط به این حوزه در این شعب بررسی میشود و قاضی با دغدغه بیشتر به این موضوع میپردازد.»
راهاندازی اداره کلی در دستگاه قضا
او ادامه داد: «همچنین اداره کلی در دستگاه قضا ایجاد میشود تا بتوانیم جدیتر این موضوع را دنبال کنیم. همچنین خیلی از مشکلات و منکرات در جامعه، فساد اداری و اقتصادی است مردم توقع دارند امر به معروف و نهی از منکر در این حوزه انجام شود از همین رو در خصوص راهاندازی گشت ارشاد مسئولان برنامه جدی داریم. در همه دستگاهها شورای امر به معروف و نهی از منکر داریم. وظیفه این شورا برابر قانون مشخص است اما ما از آنها میخواهیم که فقط به مسایل فرهنگی نپردازند و ما توقع داریم به مسایل تخلف در ادارات نیز بپردازند. به طور مثال اگر برخورد بدی با ارباب رجوع شود منکر است و باید با آن برخورد شود.»
حجتالاسلام خانمحمدی تأکید کرد: «گشت ارشاد مدیران از اولویتهای ماست و اقدامات لازم را انجام میدهیم.»
او با اشاره به آموزش در این حوزه گفت: «در حوزه امر به معروف اقدامات اشتباه ممکن است انجام شود دوره ملی آموزش امر به معروف و نهی از منکر در سطح کشور برگزار شده که استقبال خوبی صورت گرفته است و هزار و ۸۴۰ نفر شامل ۱۰۴۳ مرد و مابقی زن هستند که در این دوره شرکت کردهاند.»
عرصههای امر به معروف و نهی از منکر در هفت بخش
حجتالاسلام خانمحمدی گفت: «عرصههای امر به معروف و نهی از منکر را در هفت بخش تدوین کردیم که فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی، محیط زیست، آموزش و علم و فناوری، بهداشت، سیاست داخلی و خارجی و فضای مجازی است. ما به تشکلها در این حوزهها مجوز میدهیم. در بحث آموزش عمومی و تخصصی نیز ورود کردهایم. افراد برای آموزش در سایت بینش مطهر میتوانند ثبتنام کنند.»
او ادامه داد: «در بحث فضای مجازی نیز برنامههای خوبی در دست انجام است. یکی از کارهای ما در حوزه تشکلهای مردمی است. امر به معروف و نهی از منکر را باید مردم انجام دهند. بعضا تعابیر اشتباهی درباره ستاد امر به معروف و نهی از منکر است ما باید از همه مردم و آحاد مردم حمایت کنیم و بحث تشکلهای مردمی از اولویتهای ستاد است. ما در حال حاضر ۱۸۰۰ تشکل مردمی داریم که در عرصههای هفتگانه فعالیت میکنند و تلاش میکنیم بیش از ۱۱۰ هزار تشکل تا سال آینده راهاندازی شود. مردم میتوانند به سایت میدان مطالبهگری یا مطالبه مراجعه کرده و مجوز دریافت کنند.»
او ادامه داد: «ایجاد شورای امر به معروف و نهی از منکر در سطح محلات با محوریت مساجد از برنامههای ماست که در حال راهاندازی آن هستیم بسیاری از منکرها در محلات است که اگر به آن رسیدگی شود در سطح شهر گسترده نمیشود. تدوین برنامههای جدید برای شورای امر به معروف و نهی از منکر در اصناف نیز از دیگر اقدامات ماست. رویکرد ما کاملا مردمی است و باور ما این است که مردم باید پرچمدار این موضوع باشند.»