نقشه راه بشردوستانه برای کاهش آلام منطقه منا

مهم‌ترین توافق‌های کنفرانس روسای جمعیت های هلال احمر و صلیب سرخ خاورمیانه و شمال آفریقا چه بود؟

پیامدهای مرتبط با تغییرات آب‌وهوا به‌شدت کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا را تحت تاثیر قرار داده است. یکی از درخواست‌های کلیدی برای اقدام عملی که شرکت‌کنندگان در کنفرانس روسای جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر در خاورمیانه و شمال آفریقا با آن موافقت کردند، مشارکت در هدایت اقدامات اقلیمی در سطح محلی و ارتقای استفاده از راه‌حل‌های همسو با طبیعت برای ایجاد انعطاف‌پذیری در شرایط آب‌وهواست.

کنفرانس روسای جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر در خاورمیانه و شمال آفریقا سه‌شنبه اول مارس 2022 با مجموعه‌ای از توصیه‌ها برای رسیدگی به چالش‌های فزاینده بشردوستانه در منطقه به پایان رسید.

این کنفرانس که در مصر برگزار شد، نقش‌آفرینان بشردوستانه منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را گرد هم آورد تا به نگرانی‌های اصلی بشردوستانه در منطقه رسیدگی کند. مسائلی که محل بسیاری از وخیم‌ترین بحران‌های طولانی‌مدت در جهان امروز محسوب می‌شود.

این کنفرانس دو روزه که توسط فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و جمعیت هلال‌احمر (IFRC) و جمعیت هلال‌احمر مصر (ERCS) سازماندهی شد، در مورد چگونگی تقویت همکاری برای کاهش درد و رنج بشر و حمایت از افرادی که تحت تاثیر تغییرات آب‌وهوایی و بلایای مرتبط هستند، بحث کرد.

موضوعاتی مثل درگیری‌ها و مناقشات در کشورهای منطقه و ضرورت‌های بهداشت و درمان از دیگر مباحث مهم این نشست دو روزه بود. شرکت‌کنندگان شامل نمایندگانی از دولت مصر، سازمان جهانی بهداشت، بانک جهانی، کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ و همچنین جمعیت‌های ملی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر بودند.

بلایای مرتبط با آب‌وهوا به‌شدت کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا را تحت تاثیر قرار داده است. یکی از درخواست‌های کلیدی برای اقدام عملی که شرکت‌کنندگان در کنفرانس قاهره با آن موافقت کردند، مشارکت در هدایت اقدامات اقلیمی در سطح محلی و ارتقای استفاده از راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت برای ایجاد انعطاف‌پذیری است.

70میلیون نفر در منطقه منا به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند

دکتر نیوان القباق، وزیر همبستگی اجتماعی، معاون رئیس جمعیت هلال‌احمر مصر در این نشست گفت: «ما به عنوان جمعیت‌های ملی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر اولین پاسخ‌دهندگان به بحران‌های انسانی در کشورهای متبوع خود هستیم. ما امروز در اینجا با سایر بازیگران بشردوستانه ملاقات می‌کنیم تا مطمئن شویم که مکانیسم‌های هماهنگی بشردوستانه بین‌المللی همسو و مرتبط هستند، همچنین برای توسعه مشارکت‌های نوآورانه که منابع را برای ادامه حمایت از جوامع ما بسیج می‌کند، تلاش خواهیم کرد.»

در پایان کنفرانس قاهره، شرکت‌کنندگان بر فراخوانی برمبنای عملیات مشترک واکنش بشردوستانه کشورهای عضو منا برای پاسخگویی به شرایط اضطراری بهداشت و درمان، بلایای مرتبط با تغییرات آب‌وهوایی و بحران مهاجرت توافق کردند.

به گفته معاون رئیس جمعیت هلال‌احمر مصر کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا در طول چندین دهه از شرایط بد آب‌وهوایی رنج می‌برند؛ از جمله گرمای شدید، آب‌های زیرزمینی محدود، کمبود بارش‌ها و کمبود زمین‌های کشاورزی و زراعی؛ موضوعاتی  که آنها را به ویژه در برابر تاثیرات تغییرات آب‌وهوایی آسیب‌پذیر می‌کند. تخمین زده می‌شود که 70میلیون نفر در منطقه منا به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. به ویژه جوانان که بهای سنگین  بحران‌ها و بلایای طولانی‌مدت را می‌پردازند. این منطقه دارای بالاترین میزان بیکاری جوانان در جهان است و بیماری همه‌گیر کووید-19 این وضعیت را تشدید کرده است، به طور متوسط ​​تا 40درصد از زنان جوان بیکار شده‌اند.

تمرکز بر اقدامات محلی در فرآیندهای بشردوستانه

دکتر حسام الشرکاوی، مدیر منطقه‌ای IFRC نیز در این نشست اظهار کرد: «حتی با گذشت دو سال، همه‌گیری کووید-19 همچنان به تشدید نابرابری‌ها در منطقه ادامه می‌دهد. ضروری است که همه نقش‌آفرینان بشردوستانه گرد هم آیند تا به آسیب‌پذیرترین مردمانی که اغلب در میان شکاف‌های اجتماعی بی‌عدالتی قرار می‌گیرند، کمک کنند. این حمایت‌ها تنها زمانی می‌تواند اتفاق بیفتد که ما رهبری را به سمت تلاش‌های بشردوستانه «محلی» سوق دهیم و در عین حال متعهد به مشارکت‌های محترمانه متمرکز بر اولویت‌های محلی باشیم.»

در پایان کنفرانس، شرکت‌کنندگان بر فراخوانی برمبنای عملیات مشترک واکنش بشردوستانه کشورهای عضو منا برای پاسخگویی به شرایط اضطراری بهداشت و درمان، بلایای مرتبط با تغییرات آب‌وهوایی و بحران مهاجرت توافق کردند.

از همسویی با طبیعت تا بومی‌سازی اقدامات بشردوستانه

مهم‌ترین موارد توافق‌شده در نشست دو روزه روسای جمعیت‌های ملی منطقه منا در این موضوعات خلاصه می‌شود.

تلاشی همسو با طبیعت؛ دست در دست هم در تلاش برای استفاده از راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت برای افزایش یا ایجاد انعطاف‌پذیری در این موهبت الهی.

مشارکت در توسعه برنامه‌های سازگاری ملی زیرا انجمن‌های ملی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر کمکی برای دولت‌های خود هستند و می‌توانند اقدامات آب‌وهوایی را در سطح محلی هدایت کنند.

توانمندسازی جوانان به عنوان عوامل موثر در تغییر طرز فکر مسئولان و تصمیم‌گیرندگان و حمایت از تغییر و رسیدگی به بحران‌های اقلیمی و محیطی.

اقدام فعالانه برای رسمیت بخشیدن و اجرای مشارکت‌های بین‌بخشی و چند سازمانی شامل ارگان‌ها/مقامات کلیدی دولتی برای افزایش آمادگی و واکنش بشردوستانه متمرکز بر حمایت از جوامع آسیب‌پذیر، مردم آواره و مهاجر، بحران‌های طولانی‌مدت، بیماری‌های همه‌گیر و بلایای طبیعی.

حمایت از فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر IFRC در هدایت روند بومی‌سازی تلاش‌های بشردوستانه، نظارت بر اجرای کارها با هدف انجام اقدامات بشردوستانه «تا حد امکان محلی و تا حد ضرورت بین‌المللی».

تداوم همکاری با رویکرد راهبردی IFRC برای توسعه جمعیت ملی؛ فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب‌سرخ و هلال‌احمر بر تقویت جوامع ملی و زیرمجموعه‌های  آنها در زمینه مدیریت باکیفیت، مدیریت مالی شفاف، ارتباط با مقامات کشورها و جذب مشارکت جامعه تمرکز ویژه دارد.

پیگیری دیپلماسی بشردوستانه برای شناخت بهتر ارزش افزوده جمعیت‌های ملی صلیب‌سرخ/ هلال‌احمر از طریق نقش نهادهای بشردوستانه در حمایت از دولت‌ها و دسترسی مردمی به فعالیت‌های بشردوستانه از طریق عضویت داوطلبانه.

دفتری منطقه‌ای برای حمایت از موضوعات بشردوستانه در 17 کشور خاورمیانه و شمال آفریقا

گفتنی است دفتر منطقه‌ای خاورمیانه و شمال آفریقای فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر (منا) در حمایت از 17 جمعیت ملی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر در منطقه فعالیت می‌کند. این دفتر منطقه‌ای از طریق تیم‌های پشتیبانی کشوری و دفاتر، هماهنگی‌ها و حمایت‌های مالی و فنی را برمبنای عملیات‌های بلایای طبیعی و برنامه‌های توسعه بلندمدت به سراسر منطقه ارایه می‌کند.

جمعیت‌های صلیب‌سرخ و هلال‌احمر در خاورمیانه و شمال آفریقا، پروژه‌های خدمات بشردوستانه را با هدف ارایه خدمات ضروری به افراد آسیب‌پذیر در حال مهاجرت، صرف‌نظر از وضعیت قانونی آنها راه‌اندازی کرده‌اند که در مصر این خدمات شامل کلینیک‌های پزشکی سیار و راه‌اندازی مراکز اجتماعی برای جوامع مهاجر می‌شود.

فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و جمعیت هلال‌احمر (IFRC) بزرگ‌ترین شبکه بشردوستانه جهان است. دبیرخانه این نهاد از اقدامات محلی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر در بیش از 192 کشور حمایت می‌کند و تقریبا 14میلیون داوطلب را برای کمک به بشریت گرد هم آورده است.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.